Katja Vanttaja


Rakastan soittaa akustista pianoa, joka soi pehmeästi ja kauniisti. Vuosien varrella olen löytänyt itsestäni myös kitaristin & laulaja-lauluntekijän. Henkiset asiat ovat myös aina kuuluneet elämääni. 


Säveltäjä-pianisti

Musiikki on aina kuulunut elämääni ja olen käyttänyt sitä myös eri työympäristöissä aina kun se on ollut mahdollista. Varsinainen säveltäminen tuli elämääni yllättäen vuonna 2006. Viimeisten vuosien aikana syntyneet sävellykset saivat albumin muodon vuonna 2018. Albumi kantaa nimeä After all, artistinimellä Katja´s. Vuoden 2019 alussa julkaisin seuraavan levyni Time Flies. Levyjeni sävellykset ovat syntyneet niin sanottuina hetken lauluina, ilman suunnitelmia tai harjoitteluita. Ne myös elävät, hengittävät ja muuttavat muotoaan ajan kuluessa. Musiikkini kumpuaa sielustani – se kertoo elämästäni. Voit kuunnella musiikkiani täältä! 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Kuvat: Karoliina Kolehmainen

Kävi ilmi, että sävellykseni sointuvat yhteen ystäväni ja nimikaimani Katja Järstän runojen kanssa, joten yhdessä olemme Yhteenkietoutuneet. Yhteenkietoutuneet syntyivät aivan yhtä yllättäen kuin aikoinaan löysin säveltämisen taitonikin. Voit lukea meistä lisää täältä YHTEENKIETOUTUNEET.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Kuvat: Karoliina Kolehmainen/ Suvi Laaninen

Säveltäminen on saanut elämäni edetessä uusia ulottuvuuksia myös kitaransoiton ja laulamisen myötä. Rakkaustarinamme ja yhteinen energiamme Jarin kanssa alkoi synnyttää sanoituksia ja sävellyksiä ihan itsestään. Kaksi pohjoisen ihmistä kutsuen toisiaan Lapin Pojaksi & Säpikäksi. Voit kuunnella meitä täältä! 

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 20201025_090643-3.jpg

Sairaanhoitaja

Olen toiminut hoitotyön parissa jo reilusti yli 15 vuoden ajan ja työkokemukseni on pääasiassa lasten, nuorten ja perheiden kanssa kehitysvammatyön sekä lastenpsykiatrian parissa. Olen toiminut myös Pohjois-Karjalan sairaanhoitajat ry:n Mielenterveyshoitotyön sekä Lasten hoitotyön työryhmän puheenjohtajina ja olen perustajajäsenenä mukana kahdessa muussa vapaaehtoistyöryhmässä lapsiin ja lapsen oikeuksiin liittyen.

Yhteisömuusikkokuva

Yhteisömuusikko

Valmistuin yhteisömuusikoksi tammikuussa 2019. Koulutus on Suomessa uusi ja ensimmäiset yhteisömuusikot ovat juuri valmistuneet. Yhteisömuusikko toimii nimensä mukaisesti paitsi erilaisissa yhteisöissä myös yksilöiden kanssa innostajana, voimaannuttajana, kouluttajana, kuntouttajana, ryhmäyttäjänä, mahdollistajana ja kaikissa muissakin sellaisissa tarkoituksissa, joiden tavoitteena on lisätä iloa ja hyvinvointia. Yhteisömuusikkoudessa yhdistyy elementtejä musiikkiterapiasta, -pedagogiasta, työnohjauksesta, sosiologiasta sekä muusikkoudesta.

Vahvuuteni yhteisömuusikkona ovat kuntouttavan toiminnan työkalujen tuntemisessa ja jakamisessa; siis kaikessa siinä, mitä olen hoitotyön ammattilaisena oppinut ja kokenut. Vahvuuteni ovat myös musikaalisuudessa; musiikin monikäyttäjänä, soittajana, esittäjänä ja säveltäjänä.

74524739_705443963302004_5733026731585961984_n – kopio

Kokemuskouluttaja

Minulla on ollut onni saada lapsia, mutta yhden heistä olen menettänyt. Esikoistyttäremme syntyi kuolleena vuonna 2009. Surusta jälleen jaloilleni selvinneenä kävin Käpy-Lapsikuolemaperheet ry:n kokemuskouluttajakoulutuksen (lisätietoa). Käyn puhumassa koulutuksissa sekä keskustelemassa lapsikuolemaperheitä työssään kohtaavien työntekijöiden kanssa.

Reikihoitaja & Elämän pohdiskelija

Elämän pohtiminen tulvii esiin sävelinä, välillä ajatelmina ja usein myös valokuvina, maalauksina. TARINOITA TODELLISUUKSISTA -välilehdelle olen koonnut ajatusten virtaani, jotka ovat saaneet runojen ja pienten tarinoiden muodon. Niiden seurassa olevat kuvat ovat ottamiani tai maalaamiani. THE BEAUTY OF NATURE -sivu sisältää kuvia luonnon kauneudesta kamerani silmin. Maalaukseni ovat nähtävillä sivulla ART FROM MY HEART.  Annan käden kulkea, Sielun virrata ja Elämän edetä. 
Akuvuodesta 2020 kävin Reiki 1-koulutuksen ja siitä lähtien reiki on kuulunut elämääni. Reiki on tapa elää ja olla yhteydessä maailmankaikkeuden kanssa. Voit lukea REIKI ELÄMÄNVOIMA -ENERGIAHOIDOISTA TÄÄLTÄ!

Karoliina Kolehmainen +358443050184 kaloriina@hotmail.com