Katja´s ja Yhteenkietoutuneet

KATJA´S

”Se oli odottamaton hetki, kun tajusin tilaisuuteni tulleen. Tyhjä koti, hetki aikaa yksin ja piano edessäni. Sormeni vain soittivat enkä ymmärtänyt miten ja miksi. Sieluni avautui säveltämiselle. ”

Kuuntele After all -levyn kappaleita Spotify-suoratoistopalvelussa.

Ensimmäiset sävellykseni syntyivät syksyllä 2016 ja ne ovat niin sanottuja hetken lauluja.

Vaikka minulla ei ollut asiasta minkäänlaista kokemusta enkä myöskään tiennyt, kuka olisi voinut olla yhteistyökumppanini, tunsin vahvaa halua saattaa sävellykseni levyn muotoon. Intuitiotani kuunnellen aloin kuitenkin selvittää, miten voisin visioni toteuttaa. Asiat alkoivat tapahtua ja julkaisin ensimmäisen pianoalbumini, You in me, omakustanteena kesän päätteeksi vuonna 2017. Sen kappaleet löytyvät SoundCloudista, johon pääset tästä linkistä.

You in me -albumi kertoo matkasta itseeni.

”Löytääkseni itseni minun on pitänyt löytää myös toiset ihmiset ja heidän ilmenemisensä minussa. Sillä me kaikki olemme yhtä. Sinä minussa. Minä sinussa.”

Vuoden 2017 joulukuuhun mennessä uusia sävellyksiä oli alkanut syntyä yhä enenevissä määrin ja jo olemassa olevat löysivät uusia muotoja. Aloin haaveilla uudesta pianolevystä, sellaisesta, jossa soitan pehmeästi ja täydellisesti soivaa akustista pianoa – ja niin kävi, että haaveestani tuli totta. Toinen albumini, After All, julkaistiin tammikuussa 2018, siis jo puolen vuoden kuluttua ensimmäisestä omakustannelevystä. Toinen albumi sisältää osin samoja sävellyksiä kuin ensimmäinen, hieman eri sovituksina, ja on levyllä kokonaan uusiakin tunnelmia.

Albumin kansi (Instagramista)
Kuva ja grafiikka: Jyri Keronen.

Levy on äänitetty Joensuun Pakkahuoneella. Äänityksestä vastasi samassa kaupungissa toimiva Guru Studio (Heikki Marttila), joka oli minulle tuttu yhteistyökumppani jo ensimmäisen levyn tiimoilta.


Voiko levyn ostaa?

Kyllä voi! Voit tilata levyn minulta. Lähetä viesti sähköpostitse osoitteeseen katjaspiano@gmail.com. Levyn hinta on 15€ + postituskulut.

Voit ostaa levyn myös Sisustusmyymälä Turkoosista, osoitteesta Kauppakatu 19, JOENSUU.


YHTEENKIETOUTUNEET

”Tule vielä lähemmäs niin sulan syliisi
Tule lähemmäs
Räjäytetään tulivuori ja laava

Kietoutuneet yhteen
Yhteenkietoutuneet”

K. Järstä

Yhteenkietoutuneet on yhdistelmä runoutta ja pianosävelmiä. Sen muodostavat yhdessä minä sekä ystäväni Katja Järstä, joka on julkaissut omakustanteisen runokirjan vuonna 2017, samaan aikaan ensimmäisen levyni kanssa. Runokirja on nimeltään Kuron itseni kaikin korsetein kokoon.

Yhteenkietoutuneet syntyivät lähes vahingossa Katjan ehdottaessa, että järjestäisimme läheisillemme yhteiset julkaisujuhlat, joissa voisimme molemmat esittää omia teoksiamme. Myöhemmin Katja toimitti minulle äänitiedostona muutaman lausumansa runon, ja satuin istumaan pianon ääressä juuri silloin – eikä liene vaikea arvata, mitä seuraavaksi tapahtui. Kuunnellessani Katjan lausuntaa aloin soittaa pianolla omaa sävellystäni sen oheen. Se tuntui erityisen hienolta! Vielä samana päivänä Katja saapui luokseni lausumaan runojaan minun itseni soittaessa sävellyksiäni lausunnan taustalla.

”On kuin jokin taika olisi tapahtunut! Palaset loksahtivat paikoilleen, ja oikeat runot ja sävellykset löysivät toisensa. Aivan kuin ne olisivat olleet olemassa toisiaan varten; kietoutuneina yhteen jo ennen kuin ne syntyivät omina, itsenäisinä teoksinaan.”

Olemme tähän mennessä esiintyneet Yhteenkietoutuneina ensin 3.2.2018 Joensuun Pakkahuoneella (Kohti-esitys), jossa juhlimme levyni sekä Katjan runokirjan julkistamisia. Esiinnyimme Pakkahuoneella uudelleen 8.4.2018 (Matkalla-esitys). Trilogian päätösesitys Valo on tulossa 2.2.2019 Joensuun Teatteriravintolan Lasiterassilla.

Toukokuun 2018 alussa taas piipahdimme haastateltavina Iskelmä Rexissä ja Joen Yössä 24.8.2018 pääsimme esiintymään Joensuun Taidemuseolla esityksellä nimeltä Roihua Rakkauden.

Löydät keikkatietomme sivun alaosasta!

Katja Järstän runoteosta voi ostaa tilaamalla se Katjalta itseltään, sähköpostitse osoitteesta katjajarsta@gmail.com. Kirjan hinta on 15€ + postituskulut.

9637accd-d00a-4550-8ed5-b72057df8d45
Kuva: Jyri Keronen. Graafinen suunnittelu: Karoliina Kolehmainen.

Voit katsoa Yhteenkietoutuneiden videoesityksen tästä.


KEIKAT

Menneet

  • Katja´s 27.10.2017 Joensuun Teatteriravintola (Vuoden Sairaanhoitajailta)
  • Yhteenkietoutuneet 3.2.2018 Joensuun Pakkahuone (Kohti-esitys, levyn ja kirjan julkkarit)
  • Yhteenkietoutuneet 8.4.2018 Joensuun Pakkahuone (Matkalla-esitys)
  • Yhteenkietoutuneet Joen yössä 24.8.2018 klo 18.45–19.30, paikkana Joensuun Taidemuseo
  • Katja`s 19.10.2018 Joensuun Teatteriravintola / Vuoden Sairaanhoitajailta
  • Katja`s  23.11.2018 Yksityistilaisuus
  • Katja´s 19.12.2018 Yksityistilaisuus

Tulevat
Yhteenkietoutuneet Rakastan Sinua Varjossa ja Valossa-esitys 2.2.2019 Joensuun Teatteriravintolan Lasiterassi